Ciel Flora LogoCiel Flora Logo

Raquel López

Onderscheidende details, ambachtelijk vakmanschap en de gegeven liefde tijdens het producteproces van de jurken zijn de sleutel tot Raquel López. (Prijsrange: 3000-4700)

  • Ben je nieuwsgierig naar deze collectie en de mogelijkheden? In onze boetiek hebben we voorbeeld en inspiratie modellen van dit prachtige merk. Laat jouw droomjurk ontwerpen.

Spaans design van Raquel López

Raquel López is een Spaanse ontwerpster gevestigd in de plaats Guadalajara, nabij Madrid. In haar kleinschalig atelier in het midden van Spanje werkt ze samen met haar vaste team. Alles wordt ter plaatse ontworpen en vervaardigd met hoogwaardige stoffen, gebruik makend van natuurlijke materialen zoals zijde, katoen, organza, linnen, natuurlijke en handbeschilderde borduursels, guipure, oude stoffen, etc.

De onderscheidende details, het ambachtelijke vakmanschap en de gegeven liefde tijdens het producteproces van de jurken zijn de sleutel tot Raquel López. Ze wil bruiden iets nieuws en duidelijk ‘anders’ aanbieden en is hierbij constant op zoek naar natuurlijkheid en elegantie, dat is wat dit Spaanse merk kenmerkt.

Raquel is niet bezig met trends, maar ontwerpt met de liefde en inspiratie van de bruiden zelf. De nadruk ligt op het ontwerpen van patronen die de sterke punten van het lichaam showen, maar ook zeker de onvolkomenheden verbergen, de meeste van ons zijn immers geen modellen met maatje 34 of 36. Een goede balans tussen aandacht voor mouwen, rug- en halslijn is voor haar zeer belangrijk. Niet té bloot maar wel spannend!

De designs van Raquel López die bij Ciel Flora in de boetiek hangen zijn voorbeelden en inspiratie modellen. Het is belangrijk om vanuit deze jurken te beginnen en verschillende patronen en diverse alternatieven te zien. Raquel ontwerpt een jurk vervolgens precies op maat en naar wens van de bruid. 

Het is de liefde voor spaanse couture, natuurlijke hoogwaardige stoffen en dezelfde ecobewuste filosofie die Cecile en Raquel verbindt. Door de prachtige samenwerking tussen de twee is het mogelijk om je eigen Haute Couture bruidsjurk te laten ontwerpen.

Inspiratie Nodig?

Volg ons op instagram