Ciel Flora LogoCiel Flora Logo

Leila Hafzi

De ontwerpen van Leila Hafzi staan ​​bekend om hun romantische, vrouwelijke en bohemien look, gecombineerd met een innovatieve fusie van thema's. Inspiratie komt uit Noorwegen, Perzië, Griekenland en Nepal. (Prijsrange: 2600 - 3600)

  • Ben je nieuwsgierig naar deze collectie? In onze winkel hebben we nog veel meer jurken van dit prachtige merk.

Haute couture trouwjurken van Leila Hafzi

Leila Hafzi vervult je romantische huwelijksdroom van een buitengewone trouwjurk die duurzaam is vervaardigd. De Noorse ontwerper is een pionier in eerlijke en ecologisch geproduceerde avond- en bruidskleding en werd al snel de belangrijkste ontwerper van ecologisch bewuste en fairtrade eco-couture in Noorwegen. Leila Hafzi heeft hiervoor al talloze onderscheidingen ontvangen, waaronder de ELLE Award voor "duurzame en ethische trouwoutfits" in 2021. Zelfverzekerde vrouwen als actrice Emma Watson en de Noorse kroonprinses Mette-Marit dragen haar jurken. Vooral sierlijke bruiden zullen dol zijn op de trouwjurken van Leila Hafzi.

Gelanceerd in Stavangar, Noorwegen, in 1997, betrad het label het high-end modepodium onder Leila Hafzi - en schudde het door elkaar. Vanaf het allereerste begin koos ze voor ethische en milieubewuste productie voor haar mode, van de bron van de grondstoffen tot de met de hand ontworpen afwerking van elk meesterwerk.

Ze blijft trouw aan het motto: duurzaamheid ontmoet luxe en elegantie. Met hun vrouwelijke ontwerp doen de delicate, lichte trouwjurken denken aan Scheherazade uit 1001 Nacht. Luxe stoffen zoals vloeiende, duurzame peace-silk en handgemaakt kant worden gecombineerd met delicaat kralenwerk. De sierlijke zijden jurken geven hun dragers een elfachtig, sensueel silhouet.

De vloeiende stoffen, verzameld in fijne plooien in de taille, prachtig bloemenborduurwerk, een beetje vintage, eenvoudige elegantie - en een snufje wereldcultuur: de trouwjurken van Leila Hafzi spelen vakkundig met de trendy clean chic en boho-stijl. Of je je nu een bloemenfee wilt voelen op de mooiste dag van je leven of jezelf wilt omhullen met een minimalistische flair, met bruidsmode van Leila Hafzi kan het allebei. Op een sensueel elegante manier verkennen de ontwerper en haar multiculturele team verschillende landen, waarvan sommige vervlogen zijn: Noorwegen, Perzië, Griekenland en Nepal inspireerden de collecties.

Leila Hafzi gelooft in continuïteit als een sleutelfactor bij het bereiken van een milieuvriendelijke en ethische productiecyclus. Door al meer dan 12 jaar met hetzelfde team in Nepal te werken, wordt het constant zoeken en ontwikkelen van nieuwe technieken, evenals het zoeken naar oplossingen voor milieuproblemen.

Sinds het begin heeft het merk gewerkt aan empowerment van vrouwen, zowel door tewerkstelling, als door vertrouwen op te bouwen door verdere ontwikkeling, een eerlijk loon en de mogelijkheid om langetermijneffecten te creëren door middel van nieuwe innovatieve zaken, gemaakt door vrouwen zelf.

Altijd delicaat, vrouwelijk en tijdloos design, gemaakt door exclusieve stoffen en een vleugje liefde, zorgen voor stukken die generaties lang zullen worden gedragen. De gehele collectie is verkrijgbaar in zowel een zacht- als een fel kleurenpalet.

Leila Hafzi's vrouwelijke bruidskleding wordt gemaakt van dierproefvrije Peace-zijde afkomstig van een van de meest ethische en ecologisch duurzame bruidsmodelabels. Traditionele zijde is een controversieel onderwerp, waartegen Leila Hafzi met haar trouwjurken een duidelijk statement maakt. Ze gebruikt geweldloze peace-silk voor haar vrouwelijke, sensuele ontwerpen. De zijde, ook wel Ahimsa-Silk genoemd, wordt op de normale manier verkregen uit de cocons van de zijderupsen, maar: De rupsen ondergaan hun metamorfose en mogen hun leven als vlinders voortzetten . Pas nadat ze uitkomen, worden hun cocons verwerkt. Er worden geen chemicaliën gebruikt in het proces.


De koningin der natuurlijke vezels biedt een ongeëvenaard draagcomfort waar zelfs de meest gevoelige bruiden dol op zullen zijn - en dankzij Peace-Silk is het zelfs vriendelijk voor je geweten!

Kies voor duurzame bruidsmode en blijf je jurk ook na de bruiloft gebruiken: als redesign voor een zomer- of avondjurk. 

Sales Dagen 24 en 25 mei.

Tijdens de Sales dagen, verkopen we een selectie jurken van zowel de duurzame collecties als van onze vintage collectie met een flinke korting. We maken plaats voor onze nieuwe collecties en verkopen designs die de designers in de toekomst niet meer kunnen leveren.

Lees meer over onze sales