Ciel Flora LogoCiel Flora Logo

Duur- zaam

Duurzaam

Duurzaam denken en handelen is bijna altijd een goed idee. Toch is het lastig om altijd voor de meest duurzame keuze te gaan. Het kost vaak meer moeite en je vind niet altijd precies wat je zoekt. In het geval van een bruidsjurk hoeft dat bij Ciel Flora niet zo te zijn. Duurzaam betekent bij ons niet duurder, doffer of saaier, maar comfortabeler, ademend, soepelvallend en Uniek!

De mode industrie is een van de meest bevuilende sectoren en het kopen van een 'hedendaagse normale' trouwjurk, gemaakt van onnatuurlijke stoffen (polyamide, polyester etc.), die je slechts één dag draagt staat binnen deze sector behoorlijk bovenaan de lijst van meest-milieu/mens/dier-onvriendelijke geproduceerde items. Naast de productie van deze één-dags-vliegen komt er nog bij dat de jurk, op DE dag, best vies wordt, waardoor er bij de stomerij veel chemicaliën nodig zijn om hem weer helemaal schoon te krijgen. Eenmaal terug van de stomerij wordt de jurk in de slaapkamer op een pop tentoongesteld, opgehangen in de kast, of mag hij verstoffen op zolder. Een mooi aandenken, absoluut, maar je draagt niet echt bij aan een circulaire economie.  

Dat kan anders. Beter. Mooier en unieker. Er zijn ze afgelopen honderd jaar zo ontzettend veel prachtige jurken gemaakt. Vaak nog met de hand, van stoffen waar de huidige modelindustrie alleen van durft te dromen. Een deel van deze prachtjurken hangt bij ons in de boetiek. 

Uiteraard is het de meest milieubewuste keuze om te gaan voor een eerder gedragen jurk die dus niet nieuw geproduceerd hoeft te worden. Helaas is het aanbod van vintage jurken per maat en stijl verschillend en soms niet haalbaar. Dit is de reden dat we naast de authentieke vintage jurken ook nieuwe bruidskleding aanbieden. Deze items zijn met uiterste zorg geselecteerd en hebben allen een zo laag mogelijke impact op de planeet, dier en mens. Bij Ciel Flora kun je er vanuit gaan dat je altijd kiest voor een eco-vriendelijke en op ethische verantwoorde wijze geproduceerde, bruidsoutfit. 

Daarbij bieden we ook separates aan en accessoires, zoals schoenen, haaraccessoires, sluiers, lingerie en truien/stola’s). Zo kunnen we jouw smaak, tot in detail verwezenlijken. 

Dus, waarom duurzaam? De jurken van Ciel Flora zijn jaren geleden gemaakt (geen nieuwe meters stof!) óf duurzaam geproduceerd. De nieuwe collecties zijn gemaakt van natuurlijke stoffen (GOTS gecertificeerd) of gerecyclede stoffen met een zo laag mogelijke impact op de planeet, dier en mens. Ciel Flora creëert zelf stukken van hergebruikte vintage materialen, en als de jurken gereinigd moeten worden, doen we dat met de hand of bij een duurzame stomerij. Welke keuze je ook maakt, bij Ciel Flora kies je gegarandeerd voor een eco-vriendelijke trouwjurk! 

Inspiratie Nodig?

Volg ons op instagram