Duurzaam op je bruiloft? Daarom!

Duurzaam op je bruiloft? Daarom!

Duurzaam denken en handelen is bijna altijd een goed idee. Toch is het lastig om altijd voor de meest duurzame keuze te gaan. Het kost vaak meer moeite en je vind niet altijd precies wat je zoekt. In het geval van een bruidsjurk hoeft dat bij Ciel Flora niet zo te zijn.

Stel, je koopt een nieuwe jurk. Die draag je één dag en is aan het eind van de dag behoorlijk vies. Je laat hem reiniging bij de stomerij (met veel chemicaliën) om hem uiteindelijk op zolder of een paspop in een kamer te hangen. Zonde! Zeker als die jurk, waar meters stof voor nodig zijn, vaak van polyester en andere minder duurzame stoffen geproduceerd is.

Dus, waarom duurzaam? De jurken van Ciel Flora zijn jaren geleden gemaakt (geen nieuwe meters stof!) óf duurzaam geproduceerd. Onze nieuwe collectie is gemaakt van gerecyclede stoffen met een zo laag mogelijke impact op de planeet, dier en mens. Ciel Flora creëert zelf stukken van hergebruikte vintage materialen, en als de jurken gereinigd moeten worden, doen we dat met de hand of bij een duurzame stomerij.

Inspiratie gezocht?

cecile met jurk